Perron PeetPeter en Heidi Bousché, van Cafetaria Peet in Maartensdijk, hebben een nieuwe uitdaging gevonden. Samen met Ingrid Hogenvorst en Esther Bousché hebben zij op 7 juni 2010 de deuren geopend van Perron Peet.
Peter en Heidi Bousché liepen al langer met plannen om ergens een tweede zaak te starten. Door een tip van Karin van der Willigen zijn ze gelijk gaan kijken en ze waren direct enthousiast over het pand zelf en de mogelijkheden. 'Ik was gelijk verliefd', vertelt Heidi. 'Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging en ga het onderwijs nu verlaten'. Het pand oogt van buiten niet zo groot maar heeft wel een vloeroppervlakte van 60 m2 en heeft door de vele ramen een ruime hoeveelheid aan licht.
Van binnen heeft het stationsgebouw frisse kleuren gekregen en de NS heeft de buitenkant in de verf gezet.Interieurfoto zoals deze was kort na de opening.


Perron Peet heeft de reizigers, de vele wandelende toeristen en mensen uit Hollandsche Rading echt iets te bieden. Verse broodjes en Peeze koffie, een duurzame koffie met een hoog kwaliteitsniveau en kunnen bij Perron Peet aan gezellige tafeltjes genuttigd worden. Voor de snelle treinreizigers is het ook mogelijk om de koffie en het broodje mee te nemen. Daarnaast is er hartige taart, gebak, soep en ijs. Verder worden er lectuur, wenskaarten en kleine cadeautjes verkocht.


Interieurfoto zoals deze was kort na de opening.


In een hoek kun je ook terecht voor de noodzakelijke boodschappen zoals melk, koffie en bijvoorbeeld suiker.

Interieurfoto zoals deze was kort na de opening.

Na een half jaar is het interieur enigzins gewijzigd. De oude kleuren van de Rabobank zijn nu ook binnen verdwenen en wordt er bij Perron Peet verantwoord gefrituurd waardoor nu ook de mogelijkheid bestaat een puntzak met patat te bestellen.Interieurfoto's april 2011.


Nog binnen een maand na de opening zijn vandalisten al bezig geweest. Een stel jongens die een feestje hadden gehad in Bilthoven hebben de vlaggen op dinsdag 22 juni gestolen. Gelukkig herkende een paar meisjes de vlaggen en eisten ze op om de volgende dag terug te brengen. Op vrijdag ochtend van dezelfde week was er ingebroken via een ruitje aan de achterkant van het stationsgebouw. De buit was slechts wat wisselgeld uit de kassa. Ze hadden tevens de sloten op deuren, het afsluitscherm en de airco vernield. Ook hebben jongelui zich uitgeleefd met graffiti op de achterzijde van het gebouw en het elektrischiteitshuisje achter de fietsenstalling. De camerabeelden worden bekeken of de daders herkenbaar zijn.Openingstijden (onder voorbehoud van wijzigingen)
Van maandag tot en met vrijdag kan iedereen hier terecht tussen 8.00 tot 19:00 uur en in het weekend van 10.00 tot 19:00 uur. De eigen website van Perron Peet is te vinden op www.perronpeet.nl